Tomatensoep

Dit heb je nodig
1 uitje
teentje(s) knoflook
2 kg tomaten of als je het heel makkelijk wilt: 6 pakjes tomatenblokjes (let op: zonder toegevoegde suiker)
taugé
omelet in reepjes of gehaktballetjes of spekreepjes
om te zoeten: appelmoes of appels of suiker


Bereidingswijze

Klein beetje roomboter of kokosolie in de pan dun laten worden. Hak het uitje in stukjes, bak het in de soeppan glazig. Voeg de geperste knoflook toe en bak even door.
Voeg de tomaten of de inhoud van de pakjes toe en laat even pruttelen.
Pureer de soep en proef. Maak het zoeter door appelmoes een appel of suiker toe te voegen. De appel wel eerst fijn snijden en in een pannetje zacht laten worden.
Peper, zout en evt. andere kruiden toevoegen naar smaak.
Ik vind de soep lekker als het dik is. Wil je het dunner, dan gewoon water toevoegen.
Als je helemaal tevreden bent, voeg je de taugé en de omeletreepjes of vlees toe.
Lekker met de amandelmeelcrackertjes.
Heerlijk als lunch. Veel vezels, dus je darmflora vindt het fijn!