Recepten met komkommer

Als snack, bij de bbq of bij de lunch

Komkommer met crème fraiche
Snijd een halve komkommer in stukken van 3 cm. Lepel de zaadlijsten eruit (kan ook met appelboor). Vul met crème fraiche. Uiteraard kun je hier nog wat kruiden doorheen doen.
Ook lekker met smeerbare geitenkaas, monchou enz.

Komkommer met tatziki
Snijd een halve komkommer half door. Haal de zaadlijsten eruit. Rasp de twee helften. Meng 1 uitgeperste knoflook erdoorheen en voeg zoveel griekse yoghurt toe, tot je een goede dikte krijgt. Lekker op de amandelcrackertjes, rijstwafels of gewoon op stukjes komkommer.

Gegrilde komkommer
Snijd een halve komkommer half door. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd plakjes en gril ze in een grilpan op laag vuur tot er streepjes verschijnen op de plakjes.

Komkommer met hüttenkäse
Snijd een aantal plakjes komkommer. Meng wat hüttenkäse met kerriepoeder. Als je van knoflook houdt, kun je ook verse knoflook of knoflookpoeder toevoegen. Leg op ieder plakje wat van dit mengsel.
Ook lekker als je er een gekookt eitje doorheen prakt.