Pompoensoep

Dit heb je nodig
2 uien
1 of 2 knoflooktenen
1 pompoen
bouillonpoeder
ongeveer 1 liter water

 

Bereidingswijze
Snijd de uien in stukjes. Hoeft niet heel klein, want later pureer je het weer. Maar ook weer niet te groot:). Fruit het in de soeppan.
Snijd de knoflook in stukjes of pers de knoflook en bak even mee met de uien.
Snij de pompoen doormidden en dan weer doormidden. Lepel de draden en de pitten eruit. Spoel de pompoen stukken goed af en snijd in kleinere stukken.
Voeg het toe aan de uien en de knoflook en bak even mee.
Voeg de bouillon toe en laat even koken. Pompoen is best snel gaar. Prik er af en toe even in ter controle. Pureren en klaar.

Dit is de basis. Uiteraard kun je hier van alles van maken: met kokosmelk, met kerrie, met gehakt, met spekjes enz. enz.

Gebruik je een flespompoen, dan is het misschien lekkerder om de schil er af te halen. Dit kan gewoon met een fijnschiller.

Wil je het jezelf heel makkelijk maken? Koop dan pompoensstukjes uit de diepvries. Kun je zo toevoegen aan de uien en de knoflook. Dan wel eerst iets minder bouillon toevoegen. Afhankelijk van hoe dik je de soep wilt.