Granola

Heerlijk door yoghurt, kwark. Over fruit of ijs.

Dit heb je nodig
200 gram (glutenvrije) havervlokken
50 gram sesamzaad
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
100 gram ongebrande en ongezouten noten (evt. in stukjes)
1 tl. zout
125 gram gesmolten kokosolie
Optinioneel: honing, agarvesiroop, kokossnippers, gedroogd fruit (krenten, rozijnen, bananen, abrikozen)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160/170 graden. Meng in een grote kom de havervlokken (let op dat je wel glutenvrije havervlokken neemt), noten, pitten en zaden.
Los in een kommetje de theelepel zout op in 1 eetlepel heet water. Klop de kokosolie erdoor. Voeg dit mengsel aan de droge ingrediënten en meng het goed. Ben je erg zoet gewend, dan kun je er honing doorheen doen. Als je dit steeds iets minder doet, wen je aan een minder zoete granola. Je kunt het na afloop nog zoeten door kokossnippers of gedroogd fruit.
Spreid het uit over de bakplaat en zet deze 40 minuten in het midden van de oven. Roer regelmatig, zo om de 10 minuten door de granola.
Als de baktijd om is, de ovendeur op een kier zetten en de granola laten afkoelen.
Pas als het helemaal afgekoeld is de zoetmakers erdoorheen scheppen.