Courgettebrood met blauwe bessen

Door de bessen een frisse smaak

Dit heb je nodig
1 courgette, geraspt
5 eieren
50 gram kokosolie, vloeibaar
60 gram kokosmeel
1 theelepel kaneel
snuf zout
100 gram blauwe bessen

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Vet een cakevorm in met wat kokosolie of bekleed de cakevorm met bakpapier.
Roer de eieren en kokosolie door de geraspte courgette.
Voeg daarna kokosmeel, kaneel en zout toe.
Roer tot een dik beslag en spatel er vervolgens de blauwe bessen doorheen.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad met de spatel.
Bak het courgettebrood in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood serveert.

Tip: vervang een deel van de blauwe bessen door bv wat walnoten en cranberries.