Dit ben ik

Mijn darmen uit balans

Al sinds mijn kinderjaren heb ik last van mijn darmen. Ik had altijd een dikke buik, opgeblazen gevoel, stinkende winden (befaamd in familiekring….. maar niet heus) en lag ‘s avonds vaak met een kruik op mijn buik op de bank. Maar ik had ook vage klachten zoals: slechte nagels, vermoeidheid, onrustige huid en soms eczeem. Pff als ik daar nog aan denk….

 

Ik kreeg poedertjes om de obstipatie te verhelpen. Soms lukte dat, vaak ook niet. Bovendien was het altijd maar van korte duur. Ik at vezels, dronk veel water en deed alles wat ik toentertijd wist dat goed voor me zou zijn. Maar ik had nog steeds klachten.

 

Dan is het voorjaar 2003 en ik zit bij de internist. Eindelijk, eindelijk krijg ik de bevestiging van wat ik al lang dacht: ik heb coeliakie.
Coeliakie betekent dat ik geen gluten kan verdragen. Gluten is een eiwit dat o.a. voorkomt in tarwe en rogge. Voedsel dat gluten bevat, veroorzaakt bij mensen met coeliakie een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm.
Vreemd genoeg voel ik alleen maar opluchting. Ik was al zo lang aan het zoeken naar de oorzaak van mijn klachten, maar ook naar de oplossing hiervan.

 

En toen?

Allereerst ging ik natuurlijk glutenvrij eten.
Mijn klachten werden veel minder, maar verdwenen niet. Bovendien vond ik de meeste verpakte glutenvrije producten niet lekker, erg chemisch en duur.

Wat nu? Ik ging boeken lezen, cursussen en opleidingen volgen en steeds beter leerde ik mijn eigen lichaam kennen en leerde ik hoe mijn lichaam kan voeden i.p.v. vullen. Weet ik wat ik moet doen als ik obstipatie heb (en nee, dat zijn geen zakjes met chemische poeders), hoe ik een lekker sausje glutenvrij kan maken, hoe ik etiketten moet lezen en zo nog veel meer.

En ik liet mijn ontlasting nakijken om zo nog preciezer te weten wat ik nog nodig had om mijn darmen in balans te krijgen.
Dit heeft me gebracht tot waar ik nu ben: rustige darmen die in balans zijn. En als ze eens uit balans zijn, is dat geen probleem. Ze zijn in een no-time weer in balans. Happy me!

 

En nu jij!

Het mooie is, dat jij dit ook allemaal kunt leren! Neem het heft in eigen handen.
En laat dat nu precies zijn wat ik leuk vind om te doen: jou helpen om je darmen in balans te brengen.

Astrid Kempink

Ik ben Astrid Kempink. Ik ben trotse eigenaar van Yoga en zo Aalten en Voeding en zo Aalten. Twee passies van mij, vanuit eigen problemen ontstaan. Ontspanning en darmen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar dat weet je natuurlijk al lang😊.

 

Mijn visie

Ik wil jou helpen om je darmen in balans te brengen. Van recepten tot informatie. En van cursussen tot een ontlastingsonderzoek met adviezen.

Ik geloof in simpele gerechten en adviezen waar je direct iets mee kunt. Geen tijdelijke oplossingen, maar blijvertjes. Omdat je zult merken hoe goed het je doet!
Iedereen wil darmen die in balans zijn!

Recept van de week!