Nieuwsbrief september 2017

We zijn weer begonnen!
Wat is het fijn om vakantie te hebben, nieuwe energie op te doen, mooie dingen te doen, maar wat is het ook weer fijn om te beginnen met de yogalessen! Zo fijn om de meesten alweer ontmoet te hebben bij de lessen! Daar kan ik zo blij van worden!
Ik hoop dat jullie hier net zo over denken en het ook weer heerlijk vinden om de lessen te volgen. Meestal merk je pas tijdens een vakantie wat yoga echt met je doet! Geweldig inzicht toch?

Het is een volle nieuwsbrief geworden. Veel leesplezier!

spreuk-mindfulness-meditatie-hoe-stiller-je-wordt-hoe-meer-je-kan-horen-ingspire

Lessen aanmelden en afmelden
Na een vakantie ben je soms echt even uit je ritme en uit je doen. Daarom is vakantie juist zo fijn. Ik kon merken dat bij een aantal leden het ritme nog niet helemaal terug was met het afmelden van de lessen:). Goed teken dus, dan ben je echt even uit je normale bestaan geweest.
Maar uiteraard hoop ik dat iedereen zichzelf weer afmeld als je niet kunt! Ik wil dit blijven benadrukken, omdat dit de enige manier is om flexibel te kunnen blijven. Je mag nl. altijd lessen inhalen, maar dat kan alleen als iedereen zich op tijd afmeldt. Het liefst uiterlijk een uur van te voren, anders kan diegene die nog op de wachtlijst staat niet meer komen.

Inval
Afbeeldingsresultaat voor lappenmand zitten
Helaas is het met mijn schouder nog steeds niet goed. Gisteren, dinsdag 5 september, hebben ze bij de Bergmankliniek in Naarden opnieuw een poging gedaan om de kalk uit mijn pees te halen. Omdat het een groot, hard stuk is, kan het zijn dat het nog een keer moet. Mocht het helemaal niet lukken, dan gaan ze het middels een operatie doen. Hoe dan ook: dat is positief nieuws. Zij zijn ervan overtuigd dat ze de kalk eruit gaan krijgen.
Dat betekent wel dat ik de komende weken / maanden nog steeds niet 100% mijn arm/schouder kan gebruiken.
Gelukkig heb ik enorm goede inval! Hier ben ik heel blij mee en jullie ook hopelijk!
De week van 4 september worden de volgende lessen overgenomen:
Maandag 4 september: dynamische les door Yanique Klein Hesselink
Dinsdag 5 september: zwangerschapsyoga en rustige Hatha door Yanique Klein Hesselink
Woensdag 6 september: dynamische les door Yanique Klein Hesselink
Donderdagochtend 7 september: rustige Hatha door Yanique Klein Hesselink
Donderdagavond 7 september: rustige Hatha (en yin yoga) door Bianca Klijnsma

De overige lessen doe ik zelf. Vanaf 11 september hoop ik op de dynamische lessen na, alle lessen weer zelf te geven.

Bianca Klijnsma heeft dusdanig last van haar rug, dat ze aangegeven heeft het voorlopig alleen te houden bij de yinyoga en een enkele Hatha les.

Yoga rugstripje (ook wel ‘trekdrop’ genoemd:))
Een aantal mensen heeft aangegeven interesse te hebben in een yogastripje.
Dit stripje gebruiken we soms in de les ter ondersteuning van de ruggegraat. Heel simpel en doeltreffend!
Ik kan jullie zo’n stripje aanbieden voor 17,50 euro. Ik leg een lijst op de tafel in de ontvangstruimte en daar mag je je naam invullen en je telefoonnummer en dan bestel ik het in 1 keer. Dan hoef je nl. geen verzendkosten te betalen (voor 1 pakket en niet voor ieder stripje afzonderlijk). Uiteraard kun je zelf ook een stripje bestellen via internet. Google er maar op en je komt ze wel tegen. Let wel even op de lengte. Ik zou een strip van 100 cm kopen, omdat je het dan ook nog dubbel kunt vouwen.

Rustige Hatha op vrijdag????
De rustige Hatha lessen lopen behoorlijk vol. Zo vol, dat ik erover aan het nadenken ben om ook een les op vrijdag om 10.00 uur te plannen. Maar dan zou ik graag willen weten of hier interesse voor is. Dus zijn er mensen die hier interesse in hebben? Schrijf dan je naam op het formulier dat op de tafel in de ontvangstruimte ligt.

Workshop Yin yoga met klankschalen
Ja, hij gaat weer komen hoor: een yin yoga les in combinatie met klankschalen. Terwijl ik, Astrid Kempink, de yin yogales geef, bespeelt Reinnetta Beking haar indrukwekkende hoeveelheid prachtige klankschalen.

Wanneer: zaterdag 14 oktober
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Kosten: 18 euro per persoon
Aanmelden via deze link: http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/yoga/reserveren/
Of stuur een mail naar info@yogaenzoaalten.nl
Afbeeldingsresultaat voor klankschalen

Herfstvakantie
De herfstvakantie wijkt af van de schoolvakanties, nl. van maandag 30 oktober t/m vrijdag 3 november 2017.

Verdieping yoga
Zaterdag 30 september ga ik een bijscholing (verdieping) yinyoga volgen in Oosterbeek.
Woensdag 13 t/m zondag 17 december ga ik bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam een bijscholing Yin/yang yoga volgen. Dit wordt gegeven door Skadi van Paasschen, een begrip in de yinyoga wereld!

Nieuwe massages bij Yoga en zo Aalten!
Mandy te Loo, die al geruime tijd de massages verzorgt bij ons, gaat uitbreiden met haar aanbod! Mandy is nl. schoonheidsspecialiste met een aantal mooie massage aanvullingen. Op de website (http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/massage/) zijn de massages te vinden. Hier licht ze haar nieuwste aanvullingen toe.

Shiatsu Massage
Laat je energie beter stromen door deze Japanse massagetechniek en verbeter hiermee ook het herstellende vermogen van je huid en lichaam. Shiatsu is een Japanse massagetechniek en betekent, letterlijk vertaald vingerdruk. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger beïnvloedt het de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam.

Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van de mens. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen. Wat shiatsu nastreeft is de energie in het lichaam harmonieus te laten verlopen. Dan voelen wij ons goed en zien wij er ook goed uit. Ons uiterlijk is niets voor niets de spiegel van ons innerlijk. De kracht van shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking vanuitgaat. De massage is daarbij een heerlijke manier van diepe ontspanning. En een veilige en doeltreffende methode van huidverzorging.

Er wordt vanuit een holistische visie gewerkt op het herstelmechanisme van de huid en op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Bindweefsel Massage
Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine aangemaakt. De rek gaat eruit. De huid wordt slapper met als gevolg: rimpels! Bindweefselmassage is een stevige en intensieve massage gericht op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de opperhuid en spieren. Het doel is de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Verklevingen worden los gemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels bevorderd, de bindweefselmassage is daarom een perfecte anti-aging behandeling voor het gelaat die de huidconditie aanzienlijk zal verbeteren.

Na iedere behandeling zult u een verbetering van de huid zien en ziet de huid er gezonder uit. De behandeling werkt het beste in kuurvorm. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld tussen de 6 en 10 behandelingen. Na een aantal massages voelt de huid al strakker aan. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloedt en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De bindweefselmassage kan worden toegepast op de volgende gebieden van het lichaam: Decolleté, nek en gezicht Voor én achterkant benen Bovenbenen en billen Rug

De effecten van een bindweefselmassage:
· Verbetering van de huidconditie
· Versteviging van de huid
· Rimpels en littekens verminderen
· Stimulering van de doorbloeding van de huid
· Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
· Verbetering van de opname van werkstoffen
· Nieuwe aanmaak van collageen en elastine vezels
· Vermindering van cellulite (benen)
· Minder last van vermoeide benen (benen)
· Letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel!

Voor meer informatie en prijzen: http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/massage/prijzen/

Win een massage door een yogafoto op Facebook te zetten!
Dat was de opdracht om een massage te kunnen winnen. Vervolgens heb ik hele mooie foto’s voorbij zien komen! Leuk dat jullie hieraan gehoor hebben gegeven. Inge Buesink heeft de massage gewonnen. Ze had twee foto’s van haarzelf geplaatst en later nog 1 van haar zoon. Op verschillende plekken en ook nog met Boeddha’s om haar heen! Inge, van harte gefeliciteerd met je prijs.

Groepscursus Voeding en zo

Afbeeldingsresultaat voor groepscursus

Donderdag 7 september start er weer een groepje die de cursus Voeding en zo gaat volgen. Hartstikke leuk! Mocht je nog interesse hebben, dan kun je me dat nog laten weten. Ik vertel je er graag over!

Verdieping Hypnotherapie
Zaterdag en zondag 23 en 23 september ga ik weer een stapje verder met hypnotherapie. Ik ga een verdieping Regressie/therapie volgen in Gent (België).
Dinsdag 24 oktober en 7 november een verdieping in de hypnowereld in Wormsveer (boven Amsterdam).
Zaterdag 11 en 12 november in Antwerpen.

Met al deze verdiepingsdagen hoop ik mensen nog beter te kunnen begeleiden in hun veranderproces. Of dit nu op het gebied van voeding, gewicht, stressmanagement of gezondheid is!