Nieuwsbrief 1 2017

Februari 2017

En dan zitten we al zomaar weer in februari! Wat is januari voorbij gevlogen. In januari is de nieuwe website van Yoga en zo Aalten de lucht in gegaan en hebben we de open dag gehad. En achter de schermen is gewerkt aan activiteiten die nog gaan komen. Veel leesplezier weer!

Nieuwe website
De nieuwe website is een feit. Het is zeker nog herkenbaar vanuit de oude site, maar net wat frisser. De reserveringen zijn ook wat makkelijker te bewerken met de telefoon.

Kijk eens rond en laat eens horen wat je ervan vindt! Onder het tabblad Yoga is een nieuw kopje toegevoegd: workshops. Hier zal steeds aangekondigd worden of er workshops zijn en welke dat zijn. Deze zijn los van het abonnement.

Op de homepagina zie je bovenaan staan ‘laatste berichten’. Hier vinden jullie mijn (hoe verrassend) laatste berichten terug. Kijk dus regelmatig op de site om te zien wat er allemaal te beleven valt bij Yoga en zo Aalten!

Nieuwsbrief
Bij een nieuwe website hoort ook een andere manier van nieuwsbrieven versturen bij. Jullie krijgen nu als leden de nieuwsbrief toegestuurd. Vanaf nu krijg je alleen de nieuwsbrief als je hier voor ingeschreven bent. Dit gaat als volgt: klik op deze link en dan kom je op de nieuwe website: http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/
Als je dan naar beneden scrolt, zie je staan ‘Nieuwsbrief’. Vul hier je naam en emailadres in en je krijgt automatisch de nieuwsbrief. Ook als je geen lid bent. Je kunt je zelf ook weer uitschrijven.

Het is de bedoeling dat iedereen die de nieuwsbrief wil blijven ontvangen, deze gegevens eenmalig invoert.
De nieuwsbrieven van Yoga en zo en van Voeding en zo zijn hetzelfde. Je hoeft je dus maar eenmalig in te schrijven.

Workshops
Donderdag 9 februari is er van 20.00 – 21.00 uur een Yoga Nidra. Voor een ieder die niet weet wat dit precies inhoudt, klik voor meer informatie en aanmelden op deze link: http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/evenementen/yoga-nidra/

Zaterdag 11 februari is er van 14.00 – 16.00 uur een Yin Yoga XL. Voor meer informatie en aanmelden:
http://www.yogaenzoaalten.nl/wp/evenementen/yin-yoga-xl/

Donderdag 23 februari van 20.00 – 21.00 uur vindt er een supermarktsafari plaats. Vind jij het ook zo lastig wat je nu wel of niet kunt eten? Wat is nu gezond voor je en wat kun je beter mijden? Natuurlijk weten we allemaal dat koek, snoep, chips en frisdrank niet zo gezond zijn, maar hoe zit het met al die andere producten en wat zijn goede alternatieven? Ik neem je mee op safari, laat producten zien die niet al teveel toevoegingen hebben en als je zelf vragen hebt, gaan we daar uiteraard ook naar kijken.

Yin yoga op donderdagavond
M.i.v. donderdag 2 februari neemt Bianca Klijnsma de yin yogalessen over. De rustige Hatha van 18.45 – 19.45 uur blijf ik zelf geven. Af en toe zal Bianca deze overnemen.

Voeding en zo Aalten
Op donderdag 2 februari start de cursus Voeding en zo. Deze vindt ongeveer om de week plaats. Op die andere donderdagen zullen workshops e.d. gegeven worden. Ik houd jullie op de hoogte.

Voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie is van maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maart.
LET OP: zaterdag 4 maart is er gewoon les. De lessen van zaterdag 11 maart komen te vervallen.

Zaterdaglessen
I.v.m. haar yogaopleiding kan Bianca niet alle zaterdagen lesgeven. Die vervang ik. Het gaat om de volgende zaterdagen:
4 februari, 8 april en 17 juni.

Opleidingen / nascholingen
Er staan weer een aantal opleidingen/nascholingen op mijn agenda. Heerlijk!

Hypnotherapie: in de voorjaarsvakantie ga ik een opleiding tot hypnotherapeut volgen. Met hypnotherapie ga je op zoek naar je onderbewuste. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? En vooral: hoe kun je gedrag omkeren naar ander gedrag? Het gaat dieper dan Yoga Nidra. 95% van onze gedragingen zijn onbewust! Als je dan bepaald gedrag wilt veranderen, kan dat heel moeilijk zijn en hypnotherapie kan daarin ondersteunend zijn.
Dit staat op de site hypnotherapienederland:

‘Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich direct richt tot je onderbewuste. Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloedt. Met andere woorden worden vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam aangesproken. Maar denk ook aan het omgaan met emoties, en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De therapeut helpt je op weg, de genezing doe je zelf!’

Ik kan het niet mooier uitleggen.

Virtuele maagband: eind april ga ik de hypnotherapie uitbreiden met deze aanvulling. Dit is bedoeld voor mensen die willen afvallen, maar waar de beruchte knop niet te vinden is of nog niet omgezet kan worden. Samen met mijn voedingsadviezen hoop ik zo mensen nog verder te brengen richting een goede gezondheid en een passend gewicht.

Verdiepingsdag spijsvertering: dinsdag 14 februari

Verdiepingsdag Insuline resistentie (Diabetes): dinsdag 7 maart

Workshops op locatie
Soms mag ik ook yoga geven op locatie. Zo ook dinsdag 7 februari kinderyoga op de Jozefschool voor de groepen 1 t/m 6.

Woensdag 15 februari mag ik een yogales geven aan de ‘oudjes’ van het Proathuusken. Ook een mooie uitdaging!

Tot gauw! Namaste
Astrid
Tel. 06 – 534 20 925
info@yogaenzoaalten.nl
info@voedingenzoaalten.nl