Hypnotherapie / virtuele maagband

Eng? Welnee? Kent u dat gevoel dat u een boek leest en er helemaal in op gaat? Dat u (nauwelijks) merkt dat iemand tegen u praat? Dan bent u op dat moment in een trance. En een ander woord voor trance is hypnose. Voor u uit staren, intensief naar een film kijken zijn ook zo van die voorbeelden. Heerlijke ontspanning!

Als u al eens gemediteerd hebt, mindfulness kent of aan yoga doet, kent u dat ontspannen gevoel al. Dat is hypnose of trance. Helemaal ontspannen en gefocust op uzelf. En wel zo, dat u de omgeving minder opmerkt, uw lichaam niet meer voelt en uw geest helemaal openstaat voor suggesties. Maar u bent er toch helemaal bij. Er gebeurt niets wat u niet wilt. Als u een boek aan het lezen bent en iemand zegt iets tegen u en u reageert niet, dan zegt diegene het nog een keer en misschien iets harder. En dan komt u uit de trance of die ontspannen staat en reageert u. Zo gaat het ook onder hypnose. U hoort alles en u kunt ten allen tijde reageren en stoppen.

Openstaan voor suggesties

Hypnose of trance wordt gebruikt om een veranderproces in gang te zetten en te stimuleren. Want als u optimaal ontspannen bent, staat uw onderbewuste open voor suggesties. 95% van onze dagelijkse handelingen doen we ONBEWUST. Dat zijn dagelijkse handelingen, patronen die steeds terugkeren, gewoontes. Dat betekent dan ook dat deze gewoontes zo moeilijk te veranderen zijn. Ze zijn ingeslepen.

Overtuigingen

Dat geldt ook voor overtuigingen. Een overtuiging is bijvoorbeeld ‘mij lukt dat toch niet. Ik heb al zoveel pogingen gedaan. Het is gewoon niet voor mij weggelegd’ of ‘dat zit bij ons in de familie, is niets aan te doen’.

Overtuigingen kunnen heel belemmerend werken! Onbewust houd u ze in stand. U maakt wellicht een keer een heel BEWUSTE keuze om vanaf morgen te beginnen met afvallen. Maar als uw ONDERBEWUSTE de overtuiging heeft dat het toch niet gaat lukken, gaat het ook niet lukken.

Hoe beïnvloedt u uw onderbewuste?

Door oude overtuigingen los te laten en er nieuwe voor in de plaats te zetten, om uw onderbewuste nieuwe, andere suggesties mee te geven, kunt u veranderen! Kunt u uw leefstijl blijvend aanpassen! Hypnose is een krachtig hulpmiddel om dit te bereiken!

Wat kun je dan veranderen met hypnose?

Afvallen, stoppen met roken, stressbeperking, stoppen met nagelbijten, pijnbestrijding, angsten wegnemen en nog veel meer. Voeding en zo Aalten en Yoga en zo Aalten richten zich met name op gewichtsbeheersing, stressbeperking en stoppen met roken. Alles gericht op gezondheid dus.

Aantal behandelingen

Met hypnose wordt snel wat in beweging gezet. Veel sessies zijn over het algemeen dus niet nodig. Voor gewichtsbeheersing en stoppen met roken zal het tussen de 3 en 5 sessies zijn. Voor stressbeperking zal het afhankelijk zijn van de mate van stress (burnout bv.). Maar dat zal niet erg afwijkend zijn van de andere programma’s. Tijdens de sessies wordt niet alleen het daadwerkelijke gedrag aangepakt, zoals bijvoorbeeld overeten of snoepen, maar ook de onderliggende reden om te gaan overeten of snoepen.

Virtuele maagband Om gewicht te verliezen is het ook mogelijk om een virtuele maagband geplaatst te krijgen. U krijgt onder hypnose dus een maagband. Dit wordt zo ingeprent in uw onderbewuste, dat deze dat ook gelooft. U kent het misschien wel: u kijkt in de spiegel en u ziet hele brede heupen, dikke benen of wat dan ook. Een ander die met u meekijkt, ziet heel wat anders. Maar u blijft zien wat u wilt zien. Of eigenlijk, wat uw onderbewuste u laat zien. Dat kan dus ook andersom en dan dus positief. Misschien weet u ook dat topsporters visualiseren om hun prestaties te verbeteren. Ze zien de hele oefening of beweging van seconde tot seconde voor zich. Ze prenten het in hun onderbewuste! En wel zo, dat het onderbewuste later, als de topsporter de houding of beweging moet maken, bijna niet anders kan, dan het uitvoeren zoals het onderbewuste het nu opgeslagen heeft.

Dus de virtuele maagband wordt geplaatst en u zult deze ook voelen! U zult niet meer willen en kunnen overeten of snacken en snaaien. We kijken naar uw specifieke moeilijkheden en dat nemen we mee in de sessies. U mag alles blijven eten en u hoeft geen speciaal dieet te volgen. U zult gewoon minder zin en behoefte hebben aan eten. Wilt u uw voedingspatroon wel aanpassen en wilt u gezonder eten en van bepaalde klachten af, dan nemen we dat uiteraard mee in de begeleiding.

In de volgende sessies worden deze suggesties nog weer versterkt, maar gaan we ook kijken naar de onderliggende redenen voor het aankomen of het te zwaar zijn. Dit wordt ook in de sessie meegenomen. U krijgt luistersessies toegestuurd. Deze dient u iedere dag te luisteren. Om u onderbewuste steeds te voeden met uw nieuwe overtuigingen. En u zult merken dat dit een heerlijk moment voor uzelf wordt, waar u naar uit gaat kijken. Een moment van rust en ontspanning. Heerlijk!

Kosten

Er zijn een aantal mogelijkheden. U kunt voor losse sessies komen. Bv. voor stressbeperking. Dit betaalt u per keer. U kunt ook een programma afnemen en dan betaalt u ineens voor het hele programma. We starten altijd met een uitgebreide intake. Daarna beslist u of u doorgaat of niet.

Intake voeding/gewichtsbeheersing/virtuele maagband € 100,00
Deze intake duurt ongeveer een uur. Vooraf krijgt u uitgebreide vragenlijsten, zodat de sessies of de adviezen die volgen zo goed mogelijk op uw situatie zijn afgestemd. Ook als u besluit niet verder te gaan, krijgt u adviezen en informatie mee naar huis waar u al mee verder kunt.

Virtuele maagband of gewichtsbeheersing € 360,00
Drie sessies. Hierboven staat wat u daarvoor krijgt. Iedere volgende sessie die gewenst is, kost € 75,00

Ook als u een soort follow-up wilt afspreken. Wilt u bv. iedere maand terugkomen voor ‘onderhoudssessies’ dan spreken we een passend tarief af

Stoppen met roken € 360,00
Vier sessies van 1-1,5 uur. Iedere volgende sessie die gewenst is, zal ook 1-1,5 uur duren en kost € 75,00

Informatie?

Heeft u nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Dan hoor ik ze graag. U kunt mij bellen of mailen: info@voedingenzoaalten.nl info@yogaenzoaalten.nl

06 – 534 20 925