Over mij

Mijn naam is Astrid Kempink. Ik ga m.i.v. augustus 2016 mijn eigen yogastudio Yoga en zo Aalten, combineren met een coachingspraktijk voor voeding en leefstijlverandering. Dit is voor mij een combinatie die heel logisch is. Ik heb, voor zover ik terug kan kijken, altijd darmklachten gehad. Als kind werd er altijd tegen me gezegd dat ik spastische darmen had (nu noemen we dat Prikkelbaar Darm Syndroom). Of te wel: geen oorzaak, dus we noemen het maar zo. Ik heb qua voeding veel uitgezocht. Waar reageer ik wel op en waar niet.

In 2007 heb ik de diagnose Coeliakie gekregen. Een aandoening waarbij je ziek wordt van gluten. Laat dat nu bijna overal inzitten! Toen begon er een nieuwe zoektocht. Wat kan ik wel eten en wat niet. Toen is mijn passie voor voeding nog meer gegroeid. Ik kwam erachter dat in de meeste glutenvrije producten heel veel vet en/of suiker is toegevoegd. Tja…. Anders smaakt het ook echt niet. Bovendien zitten er heel veel e-nummers en nog veel meer dat ik niet herkende. Van daaruit ben ik gaan zoeken naar alternatieven. Ik knapte zienderogen op. Mijn nagels groeiden veel harder dan tevoren, geen krampen en lucht meer in de darmen enz. Ik dacht dat ik er was. Een aantal jaren later kreeg ik toch weer klachten. Maar vooral maagklachten. Na een lange zoektocht is het voor mij duidelijk dat dit vooral te maken heeft gehad met stress en met het langdurig gebruik van maagzuurremmers. Stress en yoga….. tja, dat is natuurlijk een logische link. Yoga helpt me enorm om ontspanning te vinden. Yoga staat ook voor balans in het leven: goede voeding, ontspanning en beweging. Deze drie onderdelen helpen mij om mijn hormoonbalans goed te houden en me gezond te voelen. Heb ik nu nooit meer wat? Jawel hoor. Het blijft altijd zoeken naar de juiste balans en soms zijn er gebeurtenissen in je leven die zorgen dat je uit balans raakt. Maar ik weet nu hoe ik de balans weer terug kan krijgen.

Ik heb vele boeken gelezen over gezondheid, darmen, voeding enz. en ik ben in het bezit van heel veel receptenboeken. Toch voelde ik de behoefte om een scholing te volgen, zodat ik ook kon verklaren waarom mijn nagels dan ineens harder gingen groeien bijvoorbeeld. Ik heb in het voorjaar van 2016 de scholing tot Hormoonfactor-trainer gevolgd en met goed gevolg afgesloten en nu wil ik dit delen met u! Omdat ik denk dat veel meer mensen gezonder zouden kunnen zijn als ze wisten wat voeding, ontspanning en beweging met hun lijf doet! In het najaar van 2016 ga ik me er verder in verdiepen in voeding door een aanvullende scholing te doen. En zo blijf ik ook steeds weer – letterlijk en figuurlijk -gevoed.