Drie pijlers

Balans

Alles draait om balans. Dit bereikt u door aanpassingen te maken in uw leefstijl. Het gaat dus niet vanzelf, u moet er wel wat voor doen. Maar u krijgt er ook heel veel voor terug. U wilt toch ook zo gezond mogelijk en met een passend gewicht oud worden?

De drie pijlers van de Hormoonfactor-aanpak

– Voeding
– Stressbeperking
– Beweging / training

Een voorbeeld

Stel u heeft regelmatig last van brandend maagzuur. Veel mensen nemen op eigen houtje of op advies van de huisarts maagzuurremmers. Dit helpt. De maagbranden worden minder. Echter….. het probleem is niet opgelost. Sterker nog, u creëert nieuwe problemen. Maagzuur heeft u namelijk nodig om het eten te verteren en om bacteriën te doden. Door maagzuurremmers heeft u minder maagzuur en dus een slechtere vertering. Een slechte vertering, heeft als gevolg een slechtere opname van voedingsstoffen, dus een slechtere uitscheiding van afvalstoffen. Dit kan heel veel klachten tot gevolg hebben: vermoeidheid, maagklachten, darmklachten, slaapproblemen, spier- en gewrichtsklachten enz. En dit zult u zeker niet direct koppelen aan uw maagzuurremmers!

Brandend maagzuur hebben, betekent heel vaak dat u juist een tekort aan maagzuur heeft (bv. door stress, koffie, alcohol, bepaald voedsel). Zodra u wat eet, maakt uw lichaam als bescherming extra veel maagzuur aan. Wat een mooi systeem toch, zo’n lichaam! Neemt u een remmer, dan helpt dit op korte termijn, maar op de lange termijn werkt het uw gezondheid tegen.

Ik ben zelf helaas door schade en schande wijs geworden.

Cursus ‘Voeding en zo’

De cursus ‘Voeding en zo’ laat u bewust worden van bovenstaande principes en leert u eigen keuzes te maken. Wat heeft u nodig?

Voeding

U bent toch geen vuilnisbak? Voed uzelf met voeding die uw lichaam nodig heeft en zo min mogelijk belast!

Stressbeperking

Iedereen is weleens uit balans. Dat hoort bij het leven. Het wordt pas stress als u voor uw gevoel geen keuzemogelijkheid meer heeft.

Beweging / training

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen! U kent het gezegde vast wel ‘rust roest’. En dat is ook zo. Als u niet beweegt, komt u letterlijk en figuurlijk vast te zitten.